Design af nyt klubtøj

I anledning af KCK-Herlevs 100 års jubilæum vedtog bestyrelsen for længe siden, at der skulle designes noget nyt og gerne anderledes klubtøj. Det blev samtidig vedtaget, at jubilæumstøjet skulle være uden reklamer.

Flere klubmedlemmer antydede, at de gerne så at klubtøjet blev lidt retro-agtigt.

Med udgangspunkt i disse ting om samtidig med den bagtanke, at designet ikke skulle fjerne sig for meget fra det eksisterende design, gik jeg i gang med at udarbejde skitser til det nye tøj.

Buksen blev forholdsvis hurtigt færdig. Det var et meget klart ønske, at buksen helst skulle være helt sort. Men da det nu er jubilæumstøj, så valgte jeg at lave elastikken på det ene bukseben guldfarvet. Samtidig blev klubnavnet, som normalt altid står med rød eller med hvidt på rød bund, ændret både ved valget af fonten og så blev det lavet i ren hvid på sort bund. Fonten er meget mere enkel og ren i linjerne end den oprindelige, som er en smule tung og bombastisk.

En gammel langærmet, strikket klubtrøje

Guld var et ”must” da det var et 100 års jubilæum! På en cykeltur talte jeg med en klubkammerat, som havde forstand på feng-shui farver. Han sagde, at guld var rigtig god feng-shui. Det motiverede yderligt til brugen af guld. Logoet fik en ekstra ring omkring i guld.

Trøjen skulle være klassisk på en moderne måde. Først fjernede jeg alt andet end den røde bundfarve og det hvide tværbånd. Alle toneovergange blev slettet og det sort/grå fra det gamle design blev fjernet.

Jeg lånte og fandt nogle gamle trøjer. Her var der nogle tynde striber forskellige steder. Blandt andet på ærmerne og i halsen. Disse stribler ville jeg gerne have med og valgte at ændre den ene stribe til en guldstribe. Tøjet har længe været asymmetrisk og det skulle bevares. Det runde logo sidder på højre skulder og på venstre sidder nu en hvid og en guld stribe.

På den midterste lomme bag på skulle der stå 100 år. Det er altid et problem med bogstavet Å, da det er højere en alle andre bogstaver, så det er lavet en anelse mindre og bollen over å-et sidder fint mellem 1 og 0 i tallet!

Ryggen er meget stramt symmetrisk og derfor er Dannebrog nødt til at være på højkant, så designet ikke vælter.

For at få trøje og buks til at hænge sammen blev klubnavnets farve ændret til sort. Samtidig blev skriften åbnet lidt op ved at lægge det ind i en tynd hvid udgave indeni det sorte bogstav, så det ikke bliver så tungt. Lige nu svæver det fint og frit i det hvide tværbånd og det kan ses og læses på lang afstand.

På forsiden skulle både 100 år og årstallene med og de er anbragt, så de bryder de meget stringente striber og derved løsner designet noget op.

Allersidst var det vigtigt at producentens logo sad rigtigt! I første udgave af designet sad deres logo bag på helt ude til den ene side – og det kunne vi jo ikke have! Dernæst skulle det farvemæssigt følge vores design, så nu står det helt i hvidt.

Det er nemmere at lave et design, end at skrive om det!

Skriv til KCK

Vores sponsorer

Adresse og klubhus

 

 

KØBENHAVNS CYKLEKLUB HERLEV stiftet d. 22. Maj 1918
Skinderskovvej 52, 2730 Herlev
Klubaften: mandag 19:00 til 21:00 
Den Danske Bank: 3186-4385550790

Træningstider sommer

Ungdom
9-13 år
Tirsdag 17:00

14-16 år
Tirsdag 17:00

Motion
Tirsdag 17:30
Torsdag 17:30
Søndag 9:00

se felere tider her

Licens
Tirsdag 17:00
Torsdag 17:00
Søndag 9:00

Pensionister:
Tirsdag 9:00
Torsdag 9:00
Søndag 9:00

KØBENHAVNS CYKLEKLUB HERLEV 

Bakker op om doping fri cykling